Ribera del Duero – ricos e cheios

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VIÑA SASTRE 2009 – Ribera del Duero

Começa um pouco fechado, reduzido. Depois abre para uma notas de frutinhas pretas, tem um aroma denso, meio escondido, com notas de chocolate e geleia de frutaQuanto mais você oxigena, mais a fruta fica definida e fresca Bem típico da Ribera del Duero.

Na boca é bem cheio, cremosão, com taninos muito fininhos, me lembram aqueles taninos de chocolate 80%, muito delicados, mas firmes e em quantidade considerável pra dar uma secada na boca. Não é desiquilibrado pois tem álcool suficiente para dar uma sensação confortável de doçura e o resultado é um vinho cheio, ricão e quente. É o que esperamos de um bom vinho da Ribera del Duero.

Na Peninsula

 

Ribera del Duero – rich and full

VIÑA SASTRE 2009 – Ribera del Duero

The beginning is a bit closed, reduced. Then it opens to notes of small black fruit, it has a dense aroma, kind of hidden, with hints of chocolate and fruit jam. The more you give time and oxygen, the more the fruit becomes defined and fresh. Typical of  Ribera del Duero.

On palate it is really full, immensely creamy, with fine tannins, reminds me of those tannins of 80% chocolate, very delicate, but firm in considerable enough amounts to dry the mouth. It is not unbalanced because it has enough alcohol to give one the comfortable sensation of sweetness and the result is a full, rich and hot wine. It is what one would expect of a good Ribera del Duero wine.

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