Conhecendo a Nielluciu, da Córsega

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foto: ask.com

(to read in english, please scroll down)

Aromas de pimenta do reino, ervas secas, vermute e aniz, bem mediterrâneo, já mostrando de onde vem. No caso,da linda ilha da Córsega, feito com a uva Nielluciu, tinta autóctone da região. Na boca tem uma textura doce, lembra o amargo do vermute no fina, tem taninos fininhos e é bem alcoólico. Apesar da pouca acidez, é fresco e, apesar de ser bastante saboroso, é um pouco curto. Funcionou bastante bem com brie também, um queijo que costuma ser meio briguento. É o Terra Nostra. No Empório Sório.

foto: emporiosorio.com.br

Knowing Nielluciu, from Corsica

Aroma of black pepper, dry herbs, Vermouth and aniseed, very Meditarranean, already showing where it is from. In this case from the beautiful island of Corsica, made with Nielluciu grape, a native red from the region. On palate it has a sweet texture, reminds one of the bitterness of Vermouth at final, has fine tannins and it’s bit too alcoholic. Despite the little acidity, it is fresh and, although very tasty , it is a bit short.It goes very well with Brie too, a cheese that is a bit feisty. Terra Nostra. 

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